חדשות

ארגון הבריאות העולמי הכריז על אבעבועות הקוף כפנדמיה

בעקבות ההכרזה על אבעבועות הקוף כמצב חירום בריאותי עולמי: 5,000 חיסונים יגיעו לישראל השבוע | בישראל אותרו 105 גברים חולים, בעולם – 16,000 |

חיסון לאבעבועות הקוף. אילוסטרציה

ארגון הבריאות העולמי (WHO) הכריז על התפרצות מחלת אבעבועות הקוף כמצב חירום בריאותי, המעורר דאגה בינלאומית. ההכרזה פורסמה אתמול (שבת) בבוקר, לאחר שה-WHO כינס את ועדת החירום השנייה שלו בנושא ביום חמישי האחרון.

"החלטתי שהתפרצות אבעבועות הקוף העולמית מייצגת מצב חירום לבריאות הציבור, הגורם לדאגה בינלאומית", הודיע מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי טדרוס אדהנום ג'ברייסוס. בנוסף אמר עוד כי בעוד שהוועדה לא הצליחה להגיע להחלטה משותפת האם להכריז על מצב חירום או לא, הוא החליט להכריע בעד ההכרזה לאחר בחינת חמשת המרכיבים הנדרשים להחלטה אם התפרצות מהווה מצב חירום שכזה.

בעקבות ההכרזה של ארגון הבריאות העולמי עדכן משרד הבריאות כי המשרד נערך מזה שבועות לטיפול בהתפשטות אבעבועות הקוף בישראל ונקט צעדים לאיתור חולים, למניעת הדבקה וטיפול בנדבקים. המשרד ממשיך לעקוב אחרי המידע בעולם ונמצא בקשר עם רשויות הבריאות במדינות השונות. עד כה אובחנו 105 גברים כחולים באבעבועות הקוף בישראל.

אבעבועות הקוף היא מחלה ויראלית, שמתבטאת לרוב בחום, פריחה שלפוחיתית והגדלה של בלוטות לימפה.

ממשרד הבריאות נמסר עוד כי כ-5,000 חיסונים אמורים לנחות במהלך השבוע בישראל. קופות החולים יחלו לחסן בהקדם. בהמשך יגיעו 5,000 מנות חיסון נוספות. מערך המעבדות לזיהוי המחלה הורחב והמשרד קבע את התוויות החיסונים לאוכלוסיה בסיכון עבור השלב הראשון של החיסונים. בהתאם להתוויות האמורות, קופות החולים יזמנו בקרוב את המתחסנים שיקבלו אישור על ידי גורם מרכזי בכל קופה לקבלת החיסונים אשר יועברו לקופות החולים.

יו"ר ארגון הבריאות העולמי אדהנום אמר כי "כרגע זו התפרצות שמתרכזת בקרב גברים שמקיימים יחסי מין עם גברים, במיוחד אלה שיש להם מספר בני זוג. המשמעות: זו התפרצות שיכולה להיעצר אם ישתמשו באסטרטגיות הנכונות בקבוצות הנכונות". עוד מסר כי לארגון ידוע על יותר מ-16,000 מקרים של המחלה. ה-CDC דיווח כי באפריקה, שם הנגיף מופיע בוריאנט קטלני יותר, נמסר על יותר מ-70 מקרי מוות ב-2022.

ארגון הבריאות העולמי מגדיר מצב חירום לבריאות הציבור המעורר דאגה בינלאומית, או PHEIC, כ"אירוע יוצא דופן" המהווה "סיכון לבריאות הציבור במדינות אחרות, בשל התפשטות בינלאומית של מחלות" ו"כדי לדרוש תגובה בינלאומית מתואמת".

ארגון הבריאות העולמי נמנע מלהכריז על התפרצות אבעבועות הקוף כמצב חירום לבריאות הציבור ב-23 ביוני, לאחר הישיבה הראשונה של ועדת החירום. בזמנו אמר אדהנום כי ועדת החירום הודיעה שנכון לעכשיו, "האירוע אינו מהווה מצב חירום" אך הכיר ב"איום הבריאותי המתפתח" וכי ה-WHO יעקוב אחריו מקרוב.

ההכרזה על מצב חירום תאפשר העברת כספים ומשאבים רבים יותר לאזורים הנגועים, אך גם נועדה לגרום לממשלות לנקוט צעדים משמעותיים יותר על מנת למגר את הנגיף. בחודש שעבר אמר יו"ר הארגון כי "הנגיף מתנהג בצורה חריגה בהשוואה להתנהגותו בעבר. הוא גם משפיע על עוד ועוד מדינות. אנחנו מאמינים שיש גם צורך בתגובה מתואמת בשל ההתפשטות הגיאוגרפית".

נושאים קשורים:  פנדמיה,  אבעבועות הקוף,  ארגון הבריאות העולמי,  חדשות,  חיסונים
תגובות
אנונימי/ת
27.07.2022, 10:23

העיקר שארצות הברית תרוויח כסף מחיסונים מיותרים

03.08.2022, 12:56

אירגון שהיה אירגון הבריאות העולמי, איבד את האמינות שלו במהלך השנתיים האחרונות.
ייתכן מאוד שכבר קודם לכן, אבל עד ״המגיפות״ הפופוליסטיות, היינו תמימים להאמין שאכן הוא אירגון הדואג לשלום הציבור.
כשמאבדים אמון, קשה עד בלתי אפשרי לשקם אותו, במיוחד אם הוא גוף ציבורי.

תמיד יוצא מצור מעז… אין לי ספק שיוקם תחתיו גוף רפואי אמין שיתנהל בשקיפות וביושר.
על פחות מזה: הציבור לא יסכים ולא יסכין

03.08.2022, 12:58

יוצא מתוק מעז…