טריכופיטון אינדוטינאה (trichophyton indotineae) הוא דרמטופיט מתפתח, הגורם להתפרצויות נרחבות של טינאה שלעיתים קרובות עמידות לטרבינאפין. למרות שמין זה זוהה ברחבי העולם ובכמה מדינות בארה"ב, הנתונים המקיפים בארה"ב על זיהומי טריכופיטון אינדוטינאה מוגבלים, מה שעשוי לעכב התקדמות בגישות טיפוליות ובידע על העברה. במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת JAMA Dermatology, ביקשו חוקרים לבחון את הקשר בין המאפיינים הקליניים של זיהומי טריכופיטון אינדוטינאה לבין רגישות אנטי-פטרייתית במעבדה, שינויים ברצף הגן סקוואלן אפוקסידאז (squalene epoxidase), והיחס בין זנים שונים באמצעות ריצוף גנום שלם.
עוד בעניין דומה
מחקר עוקבה רטרוספקטיבי זה כלל חולים עם זיהומי טריכופיטון אינדוטינאה ונערך ממאי 2022 עד מאי 2023. חולים אלו עם זיהומי טריכופיטון אינדוטינאה מאומתים גויסו מ-6 מרכזים רפואיים בניו יורק. התוצא העיקרי היה שיפור או רזולוציה של הזיהום בהערכת המעקב האחרונה.
מבין 11 חולים עם זיהום בטריכופיטון אינדוטינאה (6 גברים ו-5 נשים; גיל חציוני 39 [10-65] שנים), 2 היו בהריון, לאחד היה לימפומה והשאר היו בעלי מערכת חיסונית תקינה. כמו כן, תשעה חולים דיווחו על נסיעות קודמות לבנגלדש. כל המטופלים התייצגו עם נגעים נרחבים ברמות קילוף ודלקת משתנות, כישלון מקומי אנטי-פטרייתי לאחר מונותרפיה ועיכובים באבחון (טווח של 3-42 חודשים). תוצאות המחקר הדגימו כי הטיפול עם טרבינאפין נכשל ב-7 חולים למרות מינון סטנדרטי (250 מ"ג ביום) לאורך תקופות ממושכות. מחולים אלו בודדו זנים עם החלפות של חומצות אמינו בעמדות 393 (L393S) או 397 (F397L) בגן סקוואלן אפוקסידאז. מוטציות אלו נקשרו לריכוזי טרבינאפין מינימליים גבוהים יותר של 0.5 מיקרוגרם למ"ל או יותר. בנוסף, בקרב חולים שטופלו עם פלוקונזול וגריזופולבין, נצפה שיפור ב-2 מתוך 4 ו-2 מתוך 5 מקרים, בהתאמה, אם כי לא היה מתאם עם הריכוזים המעכבים המינימליים. יתר על כן, 5 מתוך 7 מטופלים שטופלו עם איטרקונזול פינו את הזיהום או הראו שיפור במעקב האחרון, בעוד ש-2 מתוך 7 אובדו למעקב או הפסיקו את הטיפול. ריצוף גנום שלם חשף כי זנים שבודדו בארה"ב יצרו מקבץ נפרד מהזנים שנמצאו בהודו.
החוקרים מסכמים כי חומרת המחלה, עיכובים באבחון וחוסר תגובה לתקופות טיפול ומינונים סטנדרטיים של תרופות אנטי-פטרייתיות היו שכיחים בקבוצת חולי טריכופיטון אינדוטינאה, רובם בעלי מערכת חיסונית תקינה, בהתאם לנתונים שפורסמו. איטרקונזול היה יעיל בדרך כלל, וסביר להניח שהזיהומים נרכשו בבנגלדש.
מקור: