מלנומה עורית

צריכת בשר אדום ובשר מעובד והסיכון למלנומה עורית

צריכת בשר אדום ובשר מעובד נקשרה בקשר הופכי לסיכון למלנומה בשתי עוקבות אלו, אך ייתכן והממצאים לא ניתנים להכללה

בשר מעובד (צילום: אילוסטרציה)

צריכת בשר אדום ובשר מעובד נמצאה כקשורה לעליה בסיכון למספר סוגי סרטן, אך הקשר להתפתחות מלנומה עורית אינו ודאי. מטרת מחקר זה לבחון את הקשר בין צריכת בשר אדום ומעובד והסיכון למלנומה.

מידע תזונתי הוערך על ידי שאלון צריכת מזון בשני מחקרים פרוספקטיביים: 75,263 נשים מתוך מחקר ה-Nurses’ Health Study י(1984-2010) ו-48,523 גברים מתוך מחקר ה-Health Professionals Follow-up Studyי(1986-2010). מקרי המלנומה אושרו על ידי בחינה מחדש של תיעוד פתולוגי. החוקרים העריכו את יחס הסיכונים ורווח בר-סמך 95% על ידי מודלים של cox.

סך הכל 679 נשים ו-639 גברים תועדו עם מלנומה במהלך המעקב. צריכת בשר אדום ובשר מעובד נמצאה כקשורה ביחס הופכי לסיכון למלנומה (p=0.002); יחסי הסיכונים (רווח בר-סמך 95%) של שתי העוקבות היו 1.00, 1.00 (0.87-1.14), 0.98 (0.86-1.13), 0.89 (0.77-1.02) ו-0.81 (0.70-0.95) עבור עליה בכמויות הנצרכות.

מחקר זה מוגבל בכך שייתכן והממצאים לא ניתנים להכללה בהתחשב בכך שהעוקבה כללה אנשי מקצועות הבריאות ממוצא לבן.

לסיכום, צריכת בשר אדום ובשר מעובד נקשרה בקשר הופכי לסיכון למלנומה בשתי עוקבות אלו.

מקור: 

Yen, H. et al. (2018) journal of the American academy of dermatology. 79(2)

נושאים קשורים:  מלנומה עורית,  בשר מעובד,  מחקר עוקבה פרוספקטיבי,  בשר אדום,  סרטן העור,  מחקרים
תגובות
אנונימי/ת
13.08.2018, 19:16

כולנו יודעים שזה רעל, לא צריך מחקרים